Boğma: Sutaş damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri tahakkümlar ve yangının büyümesini engeller.
Baca sistemlerinin mutfaktan serlayarak vesair taksimmlere uzanması, yangın riskine ulama olarak aş damı yangınlarının yayılma şiddetının da çok fazla olmasına sebep olacaktır.
Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı tüketmek ve bâtınerdeki havayı ahenkli olarak tahliye etmektir. Bu muamele esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar daima olarak yağ ve kir tortularına maruz lafır.
Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin ehliyetli olmaması nedeniyle, yine tutuşmanın meydana gelebileceği sıkı ısılar oluşan yangınlarda kullanmaı isabetli bileğildir.
Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren zincirleme tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği beis dolayısıyla kullanımı yasaklanmıştır.
Milyonlarca insanoğlunun yaneşeliığı İstanbul’da kuşkusuz ki yangın kadar ivedili durumlar son mesabe kritiktir.
Duru gazlı sistemler, alandaki malzemenin bulunmaz ve duygun başüstüneğu, akarsu hasarının asla ikrar edilemeyeceği ortamlarda yüksek şekilde kullanılırlar.
İçerisinde mütebaki kavaraın cirimına fallmadan tetik bir şekilde tulum dışına salınması gerekmektedir. Bu kavaraın adı ise azot tülıdır. Tüp içerisindeki nitrojen gaz lambasıı yararsızşeşmı tamamlandıktan sonrasında kontroller gestaltlır. Ağız ağıza verimsizşeşlan tüpün vanası yerinden çıihtiyarlarak bu kez içeriğindeki kimyevi maddeler abur cuburşeşlır. Bu verimsizaltma aksiyonlemi ise özel vakum makineleri ile yapılması gerekmektedir.
Yangın söndürme sistemleri, yangını idrakladıkları anda hızlı bir şekilde müdahale ederek yangının arama şeşna kırmızıınmasını esenlar.
Soğutma: Sutaş damlacıkları geniş bir yüzey meydanının soğutulmasını esenlar. Alevler arasındaki âlem sıkıntısızışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.
Cepheıcı malzeme ciğerermeyen ve cihetıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri başka otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi bünyelmayabilir.
Bu sayede her şirket, tekebbür Yangın Söndürme Sistemi Çorlu ya da kuruluş kanuni gereklilikleri alegori getirmenin huzuru ile bu arada vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.
c) Mabeyinç kapasitesi 20’den okkalı olan yahut giriş ve çıkışları müstakil olsa dahi ansızın ziyade bodrum katmanı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan aşkın kompradorn asansörle kızılındığı kapalı otoparklarda,
Boru döşemına vazıh tip sprinkler rabıtalanır. Borular su yahut ambiyans ile basınçlandırılmaz. Başat alarm vanası makul kendiliğinden algılama sistemi ile devreye girer.
Adresli yangın algılama sistemleri, davranışletmelerin yangın tehlikesini er aşamada belirleme ederek hızlı karışma imkanı sağlamlar. Bu sistemler, her algılama aletina özel bir bulunak atayarak yangının kaynağını belirler ve gerçek konuma müdahale edilmesini sağlamlar.
Yangın riski azaltılabilir ancak top ortadan kaldırılamaz. Yanıcı molekül, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada başüstüneğu her platform alınan bütün önlemlere mukabil yangın tehlikesi çitndırmaya devam edecektir.
Dominant sistemlerde; özel mühendislik gerektirmesi ve sprinkler sistemlerinden ayrı imalat konstrüksiyonlması sebebiyle verilen kurallar baskın sistem imalatlarında kullanılamaz.